Cabane

Cursus Werk en Mantelzorg

Een goede balans tussen werk en zorg

Als naaste van iemand met kanker ben je van de één op de andere dag een mantelzorger geworden. Je spreekt van mantelzorg als je langdurig en intensief zorgt voor iemand uit je directe omgeving. Mantelzorg kan veel van je vragen: bezoeken aan het ziekenhuis, huishouden overnemen, zorg voor eventuele kinderen overnemen, etc. Vaak heeft het ziek zijn ook financiële consequenties voor de zieke en zijn/haar omgeving. Werk behouden kan voor de mantelzorger van belang zijn, zowel financieel als ter afleiding.

De combinatie van werk en mantelzorg kan soms erg zwaar zijn en om dit op lange termijn vol te kunnen houden is het belangrijk om een goede balans te behouden tussen werk en zorg.

U-centraal organiseert (in samenwerking met Cabane) de cursus Werk en Mantelzorg. Deze cursus is ontwikkeld voor mantelzorgers om te voorkomen dat ze overbelast raken. In 6 bijeenkomsten worden er handreikingen gegeven om werk en zorg (beter) te combineren. Je krijgt inzicht in factoren die kunnen zorgen dat de balans verstoord raakt en wat je zelf kunt doen om in balans te blijven.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die een betaalde baan combineren met de intensieve zorg voor een naaste.

Twijfel je of deze cursus voor jou geschikt is, neem dan contact op met Natascha Roest, coördinator bij Cabane: 030-2803738.

Wanneer

Op donderdagavond van 19.30-21.30 uur, van 16 februari tot en met 23 maart 2017

Waar

Deze bijeenkomsten vinden plaats op Drift 11 in Utrecht.

Kosten en aanmelding

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Graag maken we vooraf kennis met je in een persoonlijk gesprek. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar : mantelzorg@u-centraal.nl o.v.v. aanmelding Cursus Werk en Mantelzorg. Of je kunt bellen naar 030-2361740.