Cabane

Boekentips

Boekentips

 

De betekenis der dagen- Rita Jager

Dit is een verzameling van colums over verlies, vallen en weer doorgaan en is samengesteld door Rita Jager e.a.

De genezing van de krekel- Toon Tellegen

Op een dag merkt de krekel dat hij een vreemd gevoel in zijn hoofd heeft. Het is een zwaar, onwrikbaar gevoel, dat niet meer weg wil gaan. De dieren noemen hem niet meer de krekel, maar de sombere krekel. Toon Tellegen schetst het portret van de krekel die gebukt gaat onder een depressie en daar ten slotte weer van herstelt.

Bang voor kanker, hoe kun je helpen? - Goedele van Edom

In dit boek wordt een dertigtal concrete strategieƫn voorgesteld om mensen met kanker te helpen bij het verlichten van angst en zo hun levenskwaliteit te bevorderen. Het is vooral gericht op zorgverleners, maar is ook een praktische gids voor mensen met kanker en hun familie en vrienden.

Verslaafd aan denken - Jan Geurtz

Ons denken staat ons vaak in de weg, beknelt ons en is zelfs de oorzaak van meer ellende en pijn. Maar we kunnen het niet laten en daarom noemt de auteur het een verslaving. De uitweg is volgens hem het spirituele pad, dat hij met name vindt via het Tibetaans boeddhisme door contemplatie. Gewaarzijn en loslaten zijn essentiƫle begrippen in dit boek.

Antikanker- Dr. David Servan- Schreiber

Hoewel de auteur arts en onderzoeker is, spreekt hij in dit boek ook vanuit persoonlijke ervaring over kanker. Hij onthult dat hij zelf kanker heeft gehad en vertelt hoe hij de ziekte te lijf is gegaan. Door dit heftige innerlijke avontuur met ons te delen hoopt David Servan-Schreiber dat hij iedereen, in welke omstandigheden dan ook, kan helpen om het geluk aan zijn of haar zijde te krijgen.

Mindfulness bij kanker van Ida Linse en Marijke Bruining
http://www.mindfulnessbijkanker.nl

 

 

Geen publicaties gevonden